Valtakunnalliset Viestimiespäivät 2018

maaliskuu 22, 2018 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Pohjanmaan Viestikilta Ry. järjestää valtakunnalliset viestimiespäivät 4.-5.8.2018 Lapuan Simpsiöllä. Varatkaa ajankohta. Lisätietoja annetaan heti kun järjestäjä ilmoittelee lisää.

Viestintäviraston radiotarkkailun esittely 23.3.2018

maaliskuu 22, 2018 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Ennen killan kevätkokousta, 23.3.2018 klo 17.00 alkaen Viestintäviraston edustaja esittelee taajuusvalvonnan toimintaa. Nähtävissä on myös mittausauto.

Osoite on Maarintie 8, Espoon Otaniemessä.

Tervetuloa mukaan !

 

Uudenmaan Viestikillan kevätkokous 23.3.2018

maaliskuu 22, 2018 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Uudenmaan Viestikillan sääntömääräinen kevätkokous pidetään perjantaina 23.3.2018 alkaen klo 18.00 Aalto-yliopiston salissa AS1, osoite Maarintie 8, Espoo.

Ennen kokousta alkaen klo 17.00 Viestintäviraston edustaja esittelee taajuusvalvonnan toimintaa. Nähtävissä on myös mittausauto.

Tervetuloa mukaan !

Espoossa 13.3.2018

Uudenmaan Viestikillan hallitus

Syksyinen tervehdys Museo Militariasta

marraskuu 1, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Tervetuloa tutustumaan Museo Militarian laajaan perusnäyttelyyn sekä uusiin vaihtuviin näyttelyihin myös näin vuoden loppupuolella.

Ryhmien pääsymaksu on 6 euroa/henkilö, kun ryhmässä on vähintään 10 henkilöä. Loppuvuoden ajan tarjoamme lisäksi ma-pe vieraileville ryhmille ns. bonuksena noin tunnin opastuskierroksen museon perusnäyttelyssä ilman veloitusta. Perusnäyttelyn pääsymaksulla pääset tutustumaan myös kaikkiin museon vaihtuviin näyttelyihin.

Vierailun ja opastuksen voit varata ryhmällesi museon asiakaspalvelusta puh. (03) 682 4600 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@museomilitaria.fi Lisätietoa löydät liitteenä olevasta pdf tiedostosta sekä museon uudistuneesta verkkopalvelusta www.museomilitaria.fi.

Tervetuloa viihtymään Museo Militariaan, me odotamme Teitä!

Syysterveisin

Sirkka Ojala, museosihteeri

Museo Militarian Teemaseminaari 29.10. klo 12:30 – 16:00

lokakuu 4, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

”Vapaus valita vai pakko sitoutua – Suomen mahdollisuudet Venäjän – EU:n – Naton – USA:n ristiaallokossa?”

Tilaisuuden avaus:  Juontaja ja puheenjohtaja kenraalimajuri Pertti Salminen.
1) Ensimmäinen alustus: Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kulmakivet II maailman sodan jälkeen
Haetaan vastausta kysymykseen, mitkä asiat ovat menneitä ja mitkä ovat vielä voimissaan. Miten aikaisemmat toimet voivat vaikuttaa tulevaan. Taustalla ajatus, jos et tunne historiaa, et voi arvioida tulevaa.
Lähestymiskulma historiasta. Alustuksen pituus 30–40 minuuttia muutamine kysymyksineen.

Alustaja: valtiotieteiden tohtori Jukka Tarkka.

Lähestymiskulma historiasta. Alustuksen pituus 30–40 minuuttia muutamine kysymyksineen. Alustaja: ministeri Jaakko Iloniemi.

2) Toinen alustus: Muuttuva turvallisuuspoliittinen ympäristö – muutokset ja vaikutus Suomen valinnan vapauteen
EU:n tavoitteet ja toiminta
Venäjän tavoitteet ja toiminta

USA tavoitteet ja toiminta
Muuttuva Nato – Mitä meidän suomalaisten pitäisi tästä ymmärtää
Lähestymiskulma kansainvälisestä ja lähiympäristöstä – syvempää sisältöä sille, mitä päivittäin tv:stä katsotaan ja lehdistä luetaan. Alustuksen pituus 30–40 minuuttia muutamine kysymyksineen.
Alustaja: vanhempi tutkija Kristi Raik, Ulkopoliittinen Instituutti.

3) Kolmas alustus: Muuttuva Suomen talouspoliittinen ympäristö – talouden monet kytkökset
Suomen taloudellisen ympäristön muutokset
Suomen talouspolitiikan liikkumavara

Mistä kasvun edellytykset?
Kansainvälisten kriisien kytkökset talouspolitiikkaan
Lyhyt katsaus Suomen talouspoliittisen ympäristön muutoksiin – miten monin tavoin Suomen talous kytkeytyy kansainväliseen talouteen ja talouspolitiikkaan. Miten taloudelliset ja poliittiset kriisit heijastuvat Suomen talouteen. Alustuksen pituus 30–40 minuuttia muutamine kysymyksineen.
Alustaja: neuvonantaja Juuso Vanhala, Suomen Pankki.

KAHVITAUKO (30 min)

4) Paneelikeskustelu ja yleisökysymykset (30–40 min)

a. kommenttipuheenvuoro kenraalimajuri Pertti Salminen
b. alustajat
Yhteenveto ja päättäminen: kenraalimajuri Pertti Salminen
5) Seminaarin hinta: 50 €. Seminaariin ilmoittaudutaan 26.10.2016 mennessä maksamalla 50€ Museo Militarian tilille: Etelä-Hämeen Osuuspankki
FI35 5680 0020 3056 25.
Maksuviite: Teemaseminaari 2016. Viitteeseen myös seminaariin osallistujan nimi ja sähköposti tai puhelinnumero.

Tykkihallissa on käytettävissä 150 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Järjestäjät: Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys ry Suomen Sotatieteellinen Seura ry:n avustuksella.

Lisätietoja:

Esko Hasila, Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja, esko.hasila@kolumbus.fi
Lasse Otranen, Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, lasse.otranen@skal.fi
Sirkka Ojala, Museo Militaria, museosihteeri,  sirkka.ojala@museomilitaria.fi, puh 050 3688 460

SOTAPOLKU

lokakuu 4, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

TULE TEKEMÄÄN HISTORIAA! Jos olet kiinnostunut sotahistoriasta ja haluat olla mukana kansallisesti merkittävässä hankkeessa rakentamassa suurinta toisen maailmansodan verkkopalvelua, tule mukaan Sotapolku.fi- projektiin.

Sotapolku.fi on kehitteillä oleva ilmainen verkkopalvelu, jossa voi etsiä toisen maailmansodan aikaan Suomen rintamilla taistelleitten maa-, meri- ja ilmavoimien joukkojen ja henkilöiden sekä sotatoimiyksiköitten liikkeitä ja vaiheita. Palvelusta löytyy aluksi 95 000 kaatuneen sekä noin 100 000 veteraanin tiedot ja niitä lisätään koko ajan digitointiprojektin edistyessä. Projekti julkistetaan yhteistyössä YLE:n kanssa Itsenäisyyspäivänä 6.12.2016. Myöhemmin palvelu liitetään Mikkelin perustettavan Sotahistoriakeskuksen digitaaliseen museoon.

Muistoja, tietoja ja kuvia suomalaisten kollektiivisesta muistista

Projektin tarkoitus on kerätä suomalaisten kollektiivisesta muistista muistoja, kuvia ja tietoja sodista. Kyseessä on yksi maamme suurimmista joukkoistamishankkeista, jossa kansalaisia pyydetään lisäämään palveluun sodassa olleita sukulaisiaan. Nämä ovat vaarassa jäädä unholaan, ellemme toimi nyt!

Tämä on loistava mahdollisuus kaikille sotahistorian asiantuntijoille ja harrastajille tuoda julki omaa osaamistaan. Eri rykmenttien ja sotaan osallistuneiden joukkojen toimintaan perehtyneillä on mahdollisuus tuoda joukon historiaa esiin Sotapolku-palvelun kautta.

Sotapolku.fi -projektin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa YLE, AVEK, Kansallisarkisto, Aalto Yliopisto, Puolustusvoimat, Suomen Sotaveteraaniliitto, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Sotainvalidien Veljesliitto, Lotta Svärd Säätiö, Tammenlehvän Perinneliitto, Rintamaveteraaniliitto, Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto ja Suomen Sotahistoria Seura.

www.sotapolku.fi

 

Museo Militaria -matka ja pienoisseminaari lennokkien käytöstä nykysodissa 10.9.2016

elokuu 18, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto ry on järjestämässä pienoisseminaarin lennokkien käytöstä nykysodissa lauantaina 10.9 Hämeenlinnan Museo Militariassa. Teidän jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Voisitteko välittää tämän kutsun?

 

Museo Militaria -matka ja pienoisseminaari lennokkien käytöstä nykysodissa 10.9

Tervetuloa mukaan matkaan Hämeenlinnaan Museo Militariaan oppimaan viestitoiminnan historiaa sekä kuuntelemaan ja keskustelemaan nykyaikaisten lennokkien mahdollisuuksista ja uhista. Museo Militarian perusnäyttely esittelee viestin, tykistön ja pioneerien historiaa rinnakkain Ruotsin vallan ajasta aina nykypäivään asti. Näyttely sisältää muun muassa kuuluisan Enigma -salauslaiteen sekä toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee kokeilemaan esimerkiksi sähköttämistä.

Tapahtuman ohjelma

9:30 Lähtö Helsingin keskustasta (lähtöosoite tarkentuu myöhemmin)
11:00 Saapuminen museoon, Vanhankaupunginkatu 19, 13100 Hämeenlinna
11:15 Näyttelyn opastettu kierros
12:20 Lounas ravintola Militariassa
13:00 Esitelmät ”Lennokkien käyttö nykysodissa” ja ”Harrastajatasoisten kauko-ohjattavien lentolaitteiden kyvykkyydet”. Keskustelu aiheesta. Pohjola-Sali
15:00 Lähtö Helsinkiin
16:30 Saapuminen Helsinkiin

Osallistumismaksu on 35 EUR, sisältää kuljetuksen ja lounaan. Ilmoittautuminen 3.9 mennessä Viestiosaston tiedotusupseerille.

 

Toimintapäivä 3.9.2016 Santahaminassa

elokuu 18, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Viestiosasto kutsuu Uudenmaan Viestikillan jäsenet Toimintapäivään Santahaminaan, lauantaina 3.9 alkaen klo 11:00. Ohjelmassa on ammuntaa eri aseilla, johon osallistuminen ei edellytä mitään aiempaa kokemusta, sillä ampumaupseerit kouluttavat sinulle kaiken tarpeellisen! Lisäksi on muitakin rasteja, jonka jälkeen saunomista ja grillausta Teerisaaren saunalla ja päivän päätteeksi käynti upseerikerholla (noin klo 18).

Kerhomme sponsoroi myös UVK:n jäsenien osallistumista, joten osallistumismaksu on vain 35 EUR! Maksu sisältää ammunnat, vakuutuksen, ruokailun ja saunomisen, mutta ei mahdollisia ostoksia upseerikerholla. Tule viihtymään mukavaan seuraan eli merkkaa tapahtuma kalenteriisi ja ilmoittaudu jo nyt, mutta viimeistään sunnuntaina 28.8!

Ilmoittautuminen:  tai 0400 448204. Ilmoita myös mahdollinen erityisruokavaliosi ja syntymäaikasi Santahaminan kulkulupaa varten.

Lämpimästi tervetuloa!

Kouvolan sotilasradiomuseo järjestää matkan Popov-museoon Kronstadtiin

heinäkuu 16, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Kouvolan Sotilasradiomuseo järjestää 10. – 11.9. (lauantai-sunnuntai) matkan Pietariin ja Kronstadtiin. Pietarissa tutustutaan sotamuseoon ja Kronstadtissa Popov-museoon. Liitteenä matkan alustava ohjelma. Matka Kronstadtiin kulkee Suomenlahden ali ja yli menevää patotietä, joten sekin nähdään matkalla.

Matkan kustannus on n. 250 €/henkilö + viisumikulut. Ilmoittautuminen matkalle 30.7. mennessä

Kari Taskinen
Kouvolan Putkiradiomuseosäätiö
hallituksen pj
Pajaraitti 1
45100 Kouvola
puh. 040 540 3317
www.putkiradiomuseo.fi

MUSEOMATKA PIETARIIN
10.-11.9.2016

Ryhmä 14 henkilöä, kokoajana Kari Taskinen
Teknisenä johtajana ja oppaana Kalevi Sirén
Matkan järjestäjänä Matkatoimisto Matka Majuri

OHJELMA
Lauantai 10.9
Klo 7.00 Lähtö Kouvolan Matkakeskuksesta. Hamina, Vaalimaa rajanylitys
Torfjanovka, mahdollisuus valuutanvaihtoon ja virvokkeiden hankintaan
E 18 valtatie, Säkkijärvi, Viipuri (ohitus), Kivennapa Lintulan Motelli virkistystauko
Pietari Sotahistorian museo (noin 2-3 tuntia)
Pelkistetty kaupunkikierros
Majoittuminen hotelli Moskova, buffetpäivällinen

Sunnuntai 11.9.
Buffetaamiainen hotellissa, lähtö, pelkistetty kaupunkikierros Suomenlahden eteläpuolelle,
Kronstadt, Popovin museo (noin 2 tuntia, paikallinen opas)
Kaupunkikierros, lähtö
Viipuri, lounasruokailu, mahdollisuus ostoksiin
Paluumatka Vaalimaan kautta
Kouvola noin klo 20

MATKAN HINTAAN SISÄLLYTETÄÄN : Kuljetus, opastus, pääsymaksut museoihin, majoitus 2hh, Pietarissa päivällinen+ aamiainen ja lounas Viipurissa. Hinta määräytyy lähtijöiden määrän mukaan.

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET heinäkuun loppuun mennessä.
Ilmoittautuneille toimitetaan tarkempia ohjeita  elokuun puoliväliin mennessä.
Viisumihakemusta varten tarvitaan passi (voimassa 11.3.2017 saakka), passikuva (alle ½ vuoden vanha). Tarkemmat ohjeet annetaan elokuussa.

Valtakunnalliset Viestimiespäivät 6.- 7.8.2016 Tuusulassa

heinäkuu 4, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia Viestimiespäiviä 6.- 7. elokuuta 2016 Tuusulanjärven maisemiin. Viestimiespäiviä isännöi Puolustusvoimien palvelukeskus ja tapahtuman suojelijana on Maavoimien viestitarkastaja, eversti Eero Valkola. Järjestelyistä huolehtivat Uudenmaan Viestikilta, Viestiupseeriyhdistys ja Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto. Tapahtuma on yhteinen ja avoin kaikille toimijoille viestiaselajin vapaaehtoisessa ja ammatillisessa kentässä.

Viestimiespäivät alkavat lauantaina 6.8. ilmoittautumisella ja majoittumisella, jonka jälkeen seuraavat avajaiset ja Taistelukoulun alueen esittely. Lounas nautitaan Syvärannan Lottamuseon Lottakanttiinissa. Taistelukoulun alueella pääsemme suoriutumaan perinteisen rastiratakilpailun vaihtelevista ja mielenkiintoisista tehtävistä. Leppoisan kisailun jälkeen maistuu sauna. Ilta kuluu vapautuneissa tunnelmissa Upseerikerholla, jossa nautimme illallisen, seurustelemme ulkona kesäillassa tai sateen sattuessa sisällä.

Sunnuntaina 7.8. tutustumme Taistelukoulun perinnehuoneen näyttelyyn.

Tervetuloa viestimiespäiville viettämään mukava kesäviikonloppu yhdessä vanhojen ja uusien tuttujen kanssa!

Järjestelytoimikunnan puolesta:
Uudenmaan Viestikilta Ry
Puheenjohtaja  Carl-Magnus Gripenwaldt

 

VIESTIMIESPÄIVIEN 2016 TIEDOTE

1. Ohjelma

Lauantai 6.8.2016
Klo
Tapahtuma
Paikka / vastaa
10.00 alkaen
Ilmoittautuminen ja majoittuminen
TaistK vastaanotto
majoitustilat
11.00-
11:45
Viestimiespäivien avajaiset,
Taistelukoulun alueen ja joukkojen esittely
Tapahtuman järjestelyt
Johtamislaitteen esittely (JOHLA)
Auditorio
12.00
Lounas
Lottamuseo
13:30-
Leikkimielinen rastiratakilpailu
TaistK ympäristö
16.00
Ohessa maastokahvi
Sotilaskotiauto
16.00-
18.00
Sauna ja valmistautuminen illanviettoon
Rantasaunat

18.30-
Päivällinen, illanvietto ja palkintojen jako
Upseerikerho
Sunnuntai 7.8.2016
09:00
Herätys ja aamiainen
TaistK ruokala
10:00
TaistK perinnehuoneen esittely.
TaistK perinnetila
12:00
Kesäpäivien päättäminen
TaistK

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.
2. Ennakkoilmoittautuminen

Viestimiespäivien osallistujilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen 15.7.2016 mennessä. Mainitkaa Ilmoittautumisen yhteydessä myös erityisruokavalion tarpeesta, mahdollisesta liikuntaesteestä tai -rajoitteesta sekä majoituksen tarpeesta jo perjantaina 5.8.2016. Ilmoittautumisen voi tehdä postitse, sähköpostitse tai puhelimitse ja se on sitova. Ilmoittakaa sukunimi, etunimet ja syntymäaika jokaisesta osallistujasta. Ilmoittautumiset Uudenmaan Viestikillalle:

Carl-Magnus Gripenwaldt
Vanha Turuntie 18
10420 Pohjankuru
Puhelin: 0400-202091
Sähköposti: cm.gripenwaldt@gmail.com
3. Osallistumismaksu

Viestimiespäivien osallistumismaksu on 40,- € ja se maksetaan 15.7.2016 mennessä, jonka jälkeen ilmoittautuneille osallistumismaksu on 45,- €. Osallistumismaksu maksetaan tilille Uudenmaan Viestikilta Ry, FI24 5722 9020 1566 98. Lisätiedot -kenttään merkitään osallistujien nimet.  Osallistujat saavat saapuessaan kesäpäivätiedotteen ja tunnisteen. Osallistumismaksu sisältää majoituksen, vuodevaatteet, saunan, ruokailut, kahvitarjoilut sekä ohjelman. Illanvieton alkoholijuomat eivät sisälly hintaan.

4. Majoittuminen

Majoittuminen tapahtuu Taistelukoulun kurssimajoituksessa (huonemajoitus sis. vuodevaatteet, oma pyyhe mukaan). Pitkämatkalaisilla on mahdollisuus majoittua Taistelukoululla illalla 5.8. alkaen. Tällöin on tarjolla ainoastaan majoitus. Majoituksen yhteydessä on yhteiskeittiö, jossa perjantai-illan ja lauantaiaamun ateriat voi valmistaa ja säilyttää. Mainitkaa tarpeesta ennakkoilmoittautumisen yhteydessä.
5. Ruokailut

Osallistumismaksu sisältää lauantain 6.8. lounaan, iltapäiväkahvin ja illallisen sekä sunnuntain 7.8. aamiaisen. Osallistujia pyydetään ilmoittautumisen yhteydessä mainitsemaan erityisruokavalion tarpeesta.
6. Liikenneyhteydet

Tuusulaan pääsee suoraan omalla autolla (Kts. kohta 8), linja-autolla ja junalla. Taistelukoulun katuosite on Rantatie 66, 04310 Tuusula. Tieltä 145 on järjestetty opastus. Lisätietoja julkisista kulkuyhteyksistä:
http://www.vr.fi
http://www.matkahuolto.info/lippu/fi/connectionsearch
7. Tiedustelut

Viestimiespäiviä koskeviin kyselyihin vastaavat:
1. Carl-Magnus Gripenwaldt, 0400 -202 091, cm.gripenwaldt@gmail.com
2. Pekka Kastemaa, 044 -330 5000, pekka.kastemaa@pp.inet.fi
8. Kartat ja ajo-ohjeet

Kotkan ja Kouvolan suunnasta (E18) tulevat ajavat tietä Kehä III (E18) Tuusulantielle (KT45) ja Tuusulassa tielle 145, jolta on opastus.

Lahden suunnasta (E75/VT4) tulevat kääntyvät Keravalla tielle 148 ja ajavat edelleen Tuusulan, josta kääntyvät tielle 145, jolta on opastus.

Tampereen suunnasta (E12/VT3) tulevat ajavat Hyvinkäältä kantatietä 45 Tuusulan suuntaan ja Tuusulassa tielle 145, jolta on opastus.

Hangon (KT51), Turun ja Porin (E18/VT1 ja 2) suunnasta tulevat ajavat tietä Kehä III (E18) Tuusulantielle (KT45) ja Tuusulassa tielle 145, jolta on opastus.

Navigointilaitteita ja karttasovellusten reittihakuja varten asetetaan osoitteeksi
Rantatie 66, 04310 Tuusula.