SOTAPOLKU

lokakuu 4, 2016 in Viestiaselaji by Varapuheenjohtaja

TULE TEKEMÄÄN HISTORIAA! Jos olet kiinnostunut sotahistoriasta ja haluat olla mukana kansallisesti merkittävässä hankkeessa rakentamassa suurinta toisen maailmansodan verkkopalvelua, tule mukaan Sotapolku.fi- projektiin.

Sotapolku.fi on kehitteillä oleva ilmainen verkkopalvelu, jossa voi etsiä toisen maailmansodan aikaan Suomen rintamilla taistelleitten maa-, meri- ja ilmavoimien joukkojen ja henkilöiden sekä sotatoimiyksiköitten liikkeitä ja vaiheita. Palvelusta löytyy aluksi 95 000 kaatuneen sekä noin 100 000 veteraanin tiedot ja niitä lisätään koko ajan digitointiprojektin edistyessä. Projekti on julkistettu yhteistyössä YLE:n kanssa Itsenäisyyspäivänä 6.12.2016. Palvelu on liitetty Mikkelin Sotahistoriakeskuksen digitaaliseen museoon.

Muistoja, tietoja ja kuvia suomalaisten kollektiivisesta muistista

Projektin tarkoitus on kerätä suomalaisten kollektiivisesta muistista muistoja, kuvia ja tietoja sodista. Kyseessä on yksi maamme suurimmista joukkoistamishankkeista, jossa kansalaisia pyydetään lisäämään palveluun sodassa olleita sukulaisiaan. Nämä ovat vaarassa jäädä unholaan, ellemme toimi nyt!

Tämä on loistava mahdollisuus kaikille sotahistorian asiantuntijoille ja harrastajille tuoda julki omaa osaamistaan. Eri rykmenttien ja sotaan osallistuneiden joukkojen toimintaan perehtyneillä on mahdollisuus tuoda joukon historiaa esiin Sotapolku-palvelun kautta.

Sotapolku.fi -projektin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa YLE, AVEK, Kansallisarkisto, Aalto Yliopisto, Puolustusvoimat, Suomen Sotaveteraaniliitto, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Sotainvalidien Veljesliitto, Lotta Svärd Säätiö, Tammenlehvän Perinneliitto, Rintamaveteraaniliitto, Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto ja Suomen Sotahistoria Seura.

www.sotapolku.fi